Skip to content

We gingen langs bij

Gourdon

Julien Gourdon, overgrootvader van David komt uit een familie wijnbouwers sinds de 18e eeuw. Aan het begin van de 20ste eeuw exploiteerde hij samen met zijn vrouw Octavie Véron het familiebedrijf, tot in 1983 de kinderen, waaronder Henri, het overnamen.
In 1999 geeft Henri Gourdon zijn passie en liefde voor het vak door aan zijn kleinzoon David, die daarmee de familiezaak overneemt. David wordt nog steeds bijgestaan door zijn vader André en grootvader Henri, die niet zal stoppen tot zijn laatste ademhaling. Van generatie op generatie bewaart Gourdon zijn wijnerfgoed en blijft het verder ontwikkelen.
Deze récoltant – manipulant is gelegen te Villiers St. Denis, een dorpje in het meest westelijk deel van de Champagne, Aisne.
Twee percelen worden vandaag al biodynamisch bewerkt en de ambitie is er om in de toekomst een volledige reconversie te kunnen doorvoeren.
Het gebruik van enkel oude wijnen – de jongste wijnen die thans gebruikt worden zijn van de jaargang 2012 – levert complexe champagnes met veel diepgang.
Dankzij zijn beheersing en zijn smaak voor authenticiteit, weet David de gastronomische uitmuntendheid van de champagne Gourdon te garanderen. Met een productie van slechts 8.000 flessen per jaar, kan dit huis ‘klein, maar fijn’ genoemd worden.

Producten van dit domein

Back To Top