Onze visie?
Champagne is een wijnregio die voortdurend aan verandering onderhevig is, onder aanvoering van een gedreven jonge generatie. De laatste jaren concurreren kleine domeinen nadrukkelijk met de gevestigde namen1. Wij kiezen resoluut voor deze jonge generatie en kleine domeinen. Bij deze huizen betaalt men enkel voor de kwaliteit in de fles en dit in tegenstelling tot de gerenommeerde huizen waar het marketingbudget vaak de grootste slok op de borrel vertegenwoordigt. Deze kwaliteit is het gevolg van het ingenieus productieproces, waarvoor wettelijk de lat reeds hoog werd gelegd, maar door de meeste van de door ons verdeelde huizen nog een stuk hoger wordt gelegd. Zo wordt de finesse in de smaak en een fijne en langdurige pareling verkregen door de rijping sur lattes na de tweede gisting op fles2. Wettelijk moet dit gedurende minstens 15 maanden (voor champagnes zonder jaartal) of 3 jaar (voor een Millésime); vgl. voor Cava en Crémant is dit slechts 9 maanden. Veel van de door ons verdeelde champagnes hebben bovendien nog een veel langere rijping gekregen.
1 Opus Vino, Lannoo, 2011, p. 264
2 G. Van Imschoot, Champagne, Davidsfonds, 2012, p. 45