Ga naar hoofdinhoud

We gingen langs bij

Thierry Bourmault

Ernest Bourmault, eerste generatie die in 1865 in de Champagne arriveerde, huwde met Hermance Roudeaux, die als bruidsschat verschillende stukken land, gelegen te Cuis in de Côte des Blancs, krijgt. Al snel worden extra percelen land gekocht en begint het koppel met het planten van wijnstokken. Toch blijft hun hoofdactiviteit ‘handel’; in het dorp is Ernest eerst café-uitbater, later kruidenier. De percelen van Ernest en Hermance werden van generatie op generatie doorgegeven, weliswaar soms herplant; maar nog steeds leveren zij een deel van de druiven van de door Thierry gemaakte champagnes.
In 2004 creëert Thierry zijn merk ‘Thierry Bourmault’. Nog steeds gelegen in de premier cru gemeente Cuis, waar louter chardonnay worden geteeld. Deze récoltant – manipulant bezit 4,5 ha wijngaarden, beplant met wijnstokken van meer dan zestig jaar oud (1944 – 1960). Thierry went zich tot de biologisch landbouw.
Hij verkiest kwaliteit boven kwantiteit en gebruikt enkel de ‘vin de cuvée’ (sap uit de eerste persing van de druiven) en niet ‘la première taille’ (uit de tweede persing).
Een klein champagnehuis waar slechts 13 000 flessen per jaar worden gemaakt.
Hij zegt zelf: “Ik heb zoveel geluk dat ik zo’n spannende baan heb. Ik ben trots en heel blij dit met mijn klanten te kunnen delen”.

Champagnes van dit domein

Back To Top