Ga naar hoofdinhoud

We gingen langs bij

Mathieu-Princet

Grauves, met zo’n 650 inwoners, is gelegen tussen de Côte des Blancs (in het oosten) en de zuidelijke hellingen van Epernay. Hier begonnen Michel Mathieu en Françoise Princet hun wijnbouwcarrière in 1960 met enkele percelen van amper één hectare. In vijftig jaar hard labeur bouwden ze een wijngaard op van zo’n 8,7 hectare. Een traject dat ongetwijfeld veel jonge wijnboeren zal doen dromen, aangezien de Champagne ontoegankelijk is geworden.
Opvolging blijft verzekerd door de dochters Sylvie en Véronique, die bijgestaan worden door Patrick Lefèvre (operation manager).
De wijngaarden liggen voornamelijk in de premier cru gemeente Grauves, die beplant is met chardonnay. De pinot noir wordt verbouwd in de Marne-vallei en in de Côte des Bar.
Hun champagnes, gemaakt met respect voor de champagnetradities, rijpen minimaal 3 jaar in de kelder en nog veel langer voor hun topcuvée’s.
Eén voor één zijn ze niet enkel een streling voor de tong, de flessen zijn ook een streling voor het oog.
Alle champagnes ondergaan een malolactische gisting, waardoor het smaakpalet van de stille wijnen beïnvloed wordt met aromatische brioche-en boterachtige noten.
Voor de dosage wordt gebruik gemaakt van een liqueur de maison avec sucre de canne.

Champagnes van dit domein

Back To Top